Єдина система відкритих бюджетів буде запроваджена у школах Чернівців

31 Травня 2018 11:04

29 травня 2018 року у сесійній залі Ратуші підписали Меморандум про впровадження у закладах освіти Чернівців Єдиної системи відкритих бюджетів. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Єдина система відкритих бюджетів у освітніх установах Чернівців впроваджується на виконання заходів проекту «Чернівці – місто доброчесності». Задум реалізують спільно з Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні (EUACI) та компанією «Делойт» за кошти Європейського Союзу і Данського агентства з міжнародного розвитку (DANIDA).

Подібна система відкритих бюджетів вже працює у закладах освіти Херсона. Впроваджувати її у Чернівцях допомагатиме Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання».

– Чернівці стали першим містом в Україні, які приєдналися до Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Буде проведено низку заходів, що сприятимуть зміні системи, підвищенню прозорості і публічності як місцевої влади, так і всіх сфер, з якими зустрічаються чернівчани. Євросоюз залучив консалтигову компанію, котра вивчатиме, як ми працюємо з документами, як приймаємо рішення, щоби підвищити рівень доброчесності нашої територіальної громади і влади. Також нам запропоновано декілька проектів, не пов’язаних з органами місцевого самоврядування. У тому числі це проект, який вже зреалізований у Херсоні. Він передбачає більшу прозорість у роботі з фінансами у закладах освіти: це бюджетні кошти, кошти батьківських комітетів тощо. Ми плануємо запровадити цей проект до 1 вересня хоча б у кількох школах, щоби пересвідчитись у його ефективності.