У Чернівцях пропонують удвічі збільшити вартість проїзду в маршрутках: що вимагають взамін

19 Червня 2018 09:27

У Чернівцях пропонують удвічі збільшити вартість проїзду в маршрутках: що вимагають взамін

У Чернівцях пропонують збільшити вартість проїзду в автобусних маршрутах до 8 гривень та підвищити якість перевезень пасажирів.

Про це йдеться у електронній петиції, яку зареєстрували в Єдиній системі місцевих петицій, пише molbuk.ua

Автор петиції Владислав Чорногуз зауважив, що перевезення пасажирів нинішніми маршрутками в Чернівцях стали небезпечними, оскільки транспортні засоби знаходяться в аварійному стані.

Тому він пропонує підняти вартість проїзду до 7-8 гривень, ввівши стандарт, якому мають відповідати усі маршрутки міста.

Зокрема, автор петиції пропонує, щоб кожен маршрутний транспорт відповідав стандарту Євро-5. Крім того, кожна маршрутка повинна бути облаштована кондиціонером, а взимку має бути достатній обігрів салону.

У петиції також йдеться, що на маршрутах повинно бути достатньо автобусів, щоб вони не були заповнені навіть у години пік.

Також, на думку автора петиції, перевізники повинні дбати про чистоту транспортних засобів.

Разом з тим, на думку автора е-петиції, в кожному маршрутному засобі повинні бути апарати оплати за проїзд.

“Щоб водій міг сконцентрувати всю свою увагу на керуванні маршрутним автобусом. Перевізник міг отримувати більшу виручку і підтримувати маршрутний транспорт в належному стані і сплачувати більше коштів у бюджет міста”, – йдеться у тексті петиції.

Також автор зазначив про обов`язкове використання GPS трекерів у маршрутках.

На думку Владислава Чорногуза, у місті має бути створена незалежна організація, яка буде слідкувати за виконанням усіх вище перерахованих стандартів.

“Ми прекрасно розуміємо що пенсіонери, інваліди не в змозі платити 7-8 грн за проїзд. Для них повинна бути створена система знижок”, – додає автор петиції.

“Ми просто впевнені, що половина власників автомобілів будуть пересуватись містом на маршрутному транспорті якщо будуть дотримані всі стандарти, які були перераховані вище. Чернівці – сучасне, туристичне, європейське місто. Але наш жахливий маршрутний транспорт все псує. Можливо навіть долучити європейських перевізників, які готові інвестувати в Чернівці. Ми готові платити, але хочемо відповідне обслуговування!!! Люди будуть добиратись на роботу в гарному настрої і продуктивніше працювати. Давайте зробимо маленький крок до сучасного європейського життя. Тим самим ми піднімемо якість перевезення пасажирів. Розвантажимо місто від автомобілів”, – йдеться у тексті електронної петиції.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях вартість проїзду у тролейбусах може зрости.