Як штрафуватимуть власників авто на єврономерах

20 Червня 2018 09:33

є

Невдовзі авто з ЄС для українців можуть стати доступнішими, але штрафувати за порушення будуть жорсткіше. Про те, які штрафи готують господарям євроблях, написали Факти.

Між митною, прикордонною службами і поліцією з’явиться автоматичний обмін інформацією. Розмір штрафів значно збільшать . Тим, хто привіз в Україну автомобіль на єврономерах і передав його у треті руки, загрожує штраф 17 тис. грн. Якщо пройшли реєстрацію не за 30 днів, як це належить, а запізнилися на місяць – штраф 85 тис. грн, більше місяця – 170 тис. грн.

Штрафи доведеться платити і водіям, які сіли за кермо неоформленої машини. Штраф – до 17 тис. грн, або позбавлення прав на рік.

Крім того, посилюють правила для іноземців, які приїжджають в Україну на автомобілях без реєстрації. Якщо за тепер чинним законом іноземці можуть завезти в Україну автопарк, то після вступу в силу нового закону зробити це буде практично неможливо. Один автомобіль можна буде привезти на рік без гарантій, а на кожен наступний фірма, на яку оформлена машина, повинна підтверджувати готовність оплатити розмитнення в разі порушення митних правил.