«Підпільні гуральні» на Буковині.

31 Січня 2017 17:43

ПІДПІЛЬНИЙ КІНДРАТ /

Дві «підпільні гуральні» по виготовленню фальсифікованого алкоголю виявили податкові міліціонери Буковини. Як повідомляє перший заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області полковник податкової міліції Сергій Гакман, вчора ввечері співробітниками податкової міліції Буковини спільно з працівниками СБУ в Чернівецькій області та прокуратури Чернівецької області в рамках проведення операції «Акциз-2017» на підставі ухвали суду м. Чернівці здійснено санкціоновані обшуки, в результаті яких було викрито діяльність двох «підпільних цехів» з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв.
Так у жителя с.Тарашани Глибоцького району Чернівецької області, правоохоронці виявили та вилучили 300 літрів спирту, 170 пляшок готової горілчаної продукції марок «Грін Дей», «Пшенична» та 60 пляшок горілки в асортименті ємністю 0,5 літра з фальсифікованими марками акцизного податку та без марок взагалі.
Крім того, понад 2000 пляшок пустої скляної тари з етикетками різних виробників, фальсифіковані марки акцизного податку в кількості – 208 штук, а також обладнання для виготовлення лікеро-горілчаних виробів (електричний закаточний станок, електричний дозатор, фільтри, насос, пробки, фени, пакувальні картонні ящики та плівка, шланги, лійки).
Також, вчора оперативники буковинської фіскальної служби здійснили обшук домогосподарства жителя с. Вашківці Вижницької області. В результаті, виявлено та вилучено фурнітура для виготовлення фальсифікованих лікеро – горілчаних виробів та 300 пляшок горілки ємністю 0,5 літра марки «Медов» з явними ознаками фальсифікації марок акцизного податку України, які мали однакові серію та номер.
Наразі, даними оперативними заходами податкової міліції Буковини вдалося упередити потрапляння на ринки регіону фальсифікованої продукції на загальну суму понад 200 тис. грн. – зазначає Сергій Гакман.
Як повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області, розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
Триває слідство.