Кам’янка буде із генпланом та малою ГЕС

16 Березня 2017 23:09

Кам'янка буде із генпланом та малою ГЕСЖиття територіальних громад

День за днем минає у повсякденних клопотах, і ось вже майже півріччя минуло відтоді, як депутати на сесії обрали мене секретарем сільради, а поряд з тим довірили й виконувати обов’язки сільського голови Кам’янки. Звісно, мимоволі хочеться дещо підсумувати у своїй роботі, довести до відома громади.

Начебто, чогось особливо масштабного і не вдалося зробити, однак кожен із фактів торкається користі для людей певною мірою і села загалом. Скажімо, близький до завершення ремонт приміщення дошкільного навчального закладу на Фундої. Завдяки плідній співпраці з керівниками виконавчої та представницької влади району виготовлено проектну документацію на добудову нового корпусу загальноосвітньої школи, а це вельми необхідно для повноцінного навчання учнів, належних умов праці педагогів.

Розроблено на п’ятдесят відсотків документацію генерального плану забудови Кам’янки, що дозволить невдовзі залучити додаткове використання земель за межами села.

Відрадно також і те, що ще 86 сімей отримали ділянки під забудову. Водночас, згідно із чинним законодавством, отримали земельні ділянки й всі учасники АТО-уродженці нашого села.

Власне, завершуються перемовини з відповідними фахівцями щодо проекту спорудження малої ГЕС на річці Сірет, про що вже давно ведуться розмови.

Вдалося нам і облаштувати частину гравійних доріг. Сподіваємось, що з часом зможемо полагодити й асфальтувати відрізок центральної дороги.

Дійшла черга і до вирішення проблеми нової ділянки для сільського кладовища, а за територією старого відтепер доглядає спеціальний працівник. Вирубано дерева, що вийшли з граничного віку, а дрова з них завезли малозабезпеченим сім’ям.

І ще таке: за активного сприяння народного депутата Григорія Тіміша придбано для потреб сільради сім комплектів сучасної оргтехніки. Хотів би добре слово адресувати за допомогу і депутату обласної ради Валерію Грижуку, всім депутатам сільської ради, ряду приватних підприємців, бо тільки спільними зусиллями і досягаються результати на благо громади.

Йосип Шмідт,

секретар Кам’янської сільради, виконуючий обов’язки сільського голови.