Міноборони судиться з вдовою воїна АТО через грошову допомогу

30 Березня 2017 10:56

Картинки по запросу міноборони фотоВдова воїна АТО з Кривого Рогу судиться з Міноборони за разову грошову допомогу в розмірі 609 тисяч гривень.

Її чоловік захворів на пневмонію під час проходження служби, а помер уже після відрахування з лав ЗСУ, що й стало військовим чиновникам приводом відмовити у матеріальній компенсації, – пише ТСН.

“Нам жити ні за що, в нас однокімнатна квартира. Тут проживає, прописано п’ять чоловік: дитина-інвалід, двоє малолітніх дітей, і ще молодша дочка”, – твердить вдова Людмила Корній.

У Міноборони наполягають, що на день смерті Станіслав Семенович Корній не був військовослужбовцем, а закон передбачає виплату одноразової грошової допомоги у разі смерті військовослужбовців, а не осіб, звільнених зі служби.

Суд став на бік родини воїна АТО, потім була виграна ще й апеляція, однак грошей все одно нема – Міноборони готує касаційну скаргу.

Волонтери організації “Юридична сотня” натрапили ще на три подібних випадки та вирішили спробувати змінити законодавство. Підготовлений документ уже зареєстрували в парламенті. За ним, держава буде зобов’язана виплачувати допомогу сім’ям померлих протягом трьох місяців після звільнення з лав війська через хворобу. Така норма має убезпечити рідних від того, що вони будуть кинуті напризволяще.