Стало відомо, хто у Чернівцях слідкуватиме за перевізниками

2 Квітня 2017 12:55

Для перевірки дотримання перевізниками умов договору створено п’ять мобільних груп, до складу яких увійшли фахівці департаменту ЖКГ та комунальних підприємств міста, члени виконавчого комітету, депутати міської ради, представники громадської ради.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Мобільні групи перевірятимуть технічний та санітарний стан автобусів, а також якість надання послуг – дотримання графіків та розкладу руху , наявність належного інформаційне забезпечення транспортних засобів (дані про перевізника, розклади руху, витяги з Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, розмір тарифу на проїзд, наявність пільг на маршруті та перелік категорії громадян, які ними користуються, тощо), дотримання персоналом вимог законодавства про автомобільний транспорт та захист прав споживачів, в тому числі щодо обов’язкової видачі проїзних квитків пасажирів.

Перевізників, які будуть порушувати умови договору штрафуватимуть у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожне порушення.

Нагадаємо, з 1 квітня вартість проїзду у чернівецьких маршрутках становить 4 гривні . Однак, міська влада дозволить підняти ціну лише тим перевізникам, які підписали додаткові угоди. Вартість проїзду в тролейбусах з 1 квітня становить 2 гривні, а для дітей шкільного та дошкільного віку – 1 гривню.