Як змінювалась вартість проїзду у тролейбусах і маршрутках Чернівців за 17 років (ІНФОГРАФІКА)

13 Квітня 2017 22:35

Як змінювалась вартість проїзду у тролейбусах і маршрутках Чернівців за 17 років (ІНФОГРАФІКА)Від початку 2000 року і досі вартість проїзду в тролейбусах Чернівців підвищували дев’ять разів. Проте жодного разу за ці 17 років збільшення тарифів не були панацеєю для тролейбусного управління.

Про це йдеться у публікації газети “Молодий буковинець” від 13 квітня.

У 2000-му році, коли тариф на проїзд у тролейбусах становив лише 35 копійок, тролейбусне депо міста налічувало 132 машини. Наразі ж, коли перевезення пасажирів у “рогатому” вартує майже у шість разів дорожче, є удвічі менше транспортних засобів.

Керівник управління Іван Іванічек розповів, що підвищення тарифів на проїзд – це примусові кроки, на які місто мусить йти у зв’язку з економічними проблемами.

“Проблеми існують на державному рівні, – каже він. – Підвищили вартість електроенергії – причому, відразу в п’ять разів. Підняли вартість запчастин. Мінімальну зарплату підвищили вдвічі. У таких умовах ми постали перед вибором: або підвищувати вартість проїзду, або припиняти роботу тролейбусного управління”.

Детальніше про те, як змінювалась вартість проїзду в громадському транспорті за 17 років, читайте у свіжому номері газети “МБ”.

Нагадаємо, учора Чернівецька міськрада підтримала е-петицію про закупівлю 20-ти нових тролейбусів.

Джерело: molbuk.ua