Літати в Ізраїль та Туреччину з Чернівців будемо. Але в перспективі. Бо поки маємо багато обмежень

8 Травня 2017 22:07

про це йшлося у програмі "Суть Речей" на Радіо 10 У програмі “Суть Речей” на Радіо 10 директор Міжнародного аеропорту “Чернівці” Борис Морський розповів про міжнародні рейси, до яких готується наш аеропорт   Слухач: Коли літатиме літак до Ізраїлю.   Борис Морський: Очікуйте. Поки що перемовини ведуться. У нас є дві компанії, які можуть здійснювати цей рейс. Це компанія Yanair і команія МАУ. Коли ми відкривали рейс на Бергамо, то ми з МАУ говорили про цей рейс. Вони підтверджують свою готовність, щодо компанії Yanair, то вони навіть зробили нам запит, тому що аеропорт Бен-Гуріон, він є аеропортом з такими підвищеними заходами безпеки і ми звідти отримали циркуляри, на скільки наша служба авіаційної безпеки, наскільки наш персонал готовий на рівні забезпечити оці вимоги, які є трошки більшими для польоту в Бен-Гуріон, ніж стандарті. Міська рада десь пішла на зустріч.

Є таким приклад, все, що стосується вище необхідного рівня, ми виконуємо всі вимоги авіаційної безпеки. У нас серйозні професіонали, вони мають необхідні сертифікати. Кажуть наші пасажири, що у нас навіть жорсткіше працюють, ніж в інших аеропортах. Така вимога, потрібен детектор на визначення вибухових речовин. Я думаю, що це буде не лише для Бен-Гуріона, але й буде вимога для всіх.

Прийняте рішення, що будуть шукати нам кошти на цей прилад.   Людмила Григорчук: Спочатку ми шукаємо все, щоб ми могли виконати всі вимоги, а потім вже будемо говорити про конкретні дати?   Борис Морський: Так. Перш ніж говорити про запуск рейсу, ми заповнили всі вимоги, а потім має приїхати комісія, подивитися, чи все ми правду сказали, чи ми не злукавили, все вказали, перевірять готовність. А потім вже будуть приймати рішення, чи можна від нас до них літати. Ще й авіакомпанія буде проводити свій аудит, чи можемо ми провести рейс на Тель-Авів. На Бергамо все пройшло чудово.

Ми готувалися. Але на Тель-Авів, якщо буде літати літак Ембраєр 190, ми очікуємо аудит МАУ в найближчий час, щоб вони визначили спроможність нашу обслуговувати літак на 104 місця. Там свої технології. Наш персонал до цього готується.   Людмила Григорчук: Туреччина?   Борис Морський: Туреччина також в перспективі, якщо говорити про регулярний рейс на Стамбул. МАУ також отримала дозвіл на виконання. На жаль, з турецькими авіалініями ми не зустрілися. Врони не приїхали на Авіафорум.

Бачимо, поки що не має зацікавленості такої, як була минулого року. Не знаю, з цим це зв’язано. Якщо слідкувати за діяльністю турецьких авіаліній, то вони цей рік вперше зустріли з збитками. Були ці неприємні речі в аеропорту Стамбула. Я думаю, що нами зацікавляться турецькі авіалінії, але їхній парк дуже має обмежені можливості. Ми тобто маємо обмежені можливості по прийому їхніх літаків.

Джерело: acc.cv.ua