У Верховній Раді відкрили виставку «Інформаційний ярмарок – 2017»

16 Травня 2017 16:39

Народні депутати від фракції Радикальної партії Олега Ляшка разом з Послом США в Україні Марі Йованович відкрили дев’яту інформаційну презентацію-виставку «Інформаційний ярмарок – 2017».

На виставці були презентовані ресурси неурядових та міжнародних організацій, які співпрацюють з парламентом, – повідомляє народний депутат Сергій Рибалка на своїй сторінці у Facebook.

“Така співпраця є дуже важливою для нас. Зокрема, наш фінансовий комітет в рамках проекту USAID «Трансформація фінансового сектора» веде активне обговорення концепції створення додаткового інституту фінансового омбудсмена, який працює у більшості європейських країн”, – написав Рибалка.

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка підтримує ініціативу створення в Україні офіційного органу, який опікуватиметься захистом прав саме громадян – фізичних осіб. На зразок бізнес-омбудсмена, фінансовий омбудсмен розглядає спори виключно на досудовому рівні, які стосуються банківського та страхового секторів, недержавних пенсійних фондів, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів, спори із Фондом гарантування вкладів фізосіб. Це дасть можливість зменшити вдвічі терміни розгляду скарг громадян та розвантажити суди.

“Отже ми в нашому комітеті зараз ведемо роботу над підготовкою законопроекту про фінансового омбудсмена, який буде зареєстровано в парламенті”, – додав народний депутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість підприємців бачать в державі перепону для бізнесу.

Джерело: informator.news