НОК затвердив склад спортсменів-кандидатів на участь у зимовій Олімпіаді у 2018 році

23 Травня 2017 14:08

Про це повідомив віце-президент НОКу Микола Томенко за результатами сьогоднішнього засідання Національного олімпійського комітету, де обговорювалося питання підготовки участі делегації НОК в ХХІІІ зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхьончхані (Південна Корея). Так, сьогодні був затверджений склад спортсменів-кандидатів на участь в цій Олімпіаді у кількості 57 осіб.

«Оскільки наші найбільші сподівання на відповідні результати у цій Олімпіаді повʼязані з біатлоном, то доброю новиною є те, що на звернення спортсменів і федерацій біатлону Міжнародний олімпійський комітет поставив умову перед організаторами реконструювати біатлонний стадіон і стрільбище, до рівня готовності яких були серйозні нарікання», – зазначив М. Томенко.

Крім того, враховуючи, що олімпійський рух і Олімпіада – не лише спортивна, а і геополітична подія, НОК на пропозицію Миколи Томенка готує звернення до Президента та МЗС щодо необхідності якнайшвидшого призначення посла України в Південній Кореї, оскільки Україна на державному рівні має активно допомагати в організації проведення Олімпіади. Як відомо, на сьогодні Посольство України в Республіці Корея очолює тимчасово повірений Тарас Федунків.

Джерело: tomenko.ua