У скільки обійдуться батькам випускні в чернівецьких дитсадках?

25 Травня 2017 20:33

Похожее изображениеНалаковані зачіски із «кучериками Сью», сукні зі шлейфами«а-ля принцеса», підфарбовані вії, губки та нігтики, костюм-трійка із «метеликом», кафе, аніматори… Ні-ні, це не весілля, це – випускні у дитсадках.

Нині маленькі чернівчани нічим не поступаються випускникам 11-х класів.

Протягом останніх місяців у батьків «кололо під нігтями» від планових і позапланових витрат. Та найпершим поставало питання: у що вдягти своє чадо, щоб і не дорого, і зі смаком, і не гірше, ніж у інших.

Частина батьків вважають, що пафосний випускний в садочку – зайва трата грошей і взагалі несмак, тож категоричні: ніяких «бальних» суконь, салонних зачісок та аніматорів. Інша частина батьків переконані: це перша пам’ятна дата у житті дитини, тож має запам’ятатися. І тут будь-який дрес-код зайвий. Якщо з хлопчиками трішки простіше: білий «верх», чорний «низ», то з дівчатками цей номер не проходить, адже жодна дівчинка, як і доросла жінка, не пропустить шанс одягти сукню принцеси. Тим більше, у кожної дівчинки є власне уявлення про святковий наряд, тож змушувати її одягати щось інше, коли вона хоче розкішну сукню, означає наносити дитині психологічну травму, вважають деякі мами.

У деяких чернівецьких садках батьки вирішили скинутися по вісім тисяч гривень з кожного, аби зробити свято своєї дитини незабутнім.

Матуся Аліна розповідає, що для неї не важливо скільки потрібно грошей, головне, щоб все вийшло гарно і сподобалось дітям. Зізнається, донечці плаття вже купили і дитина з нетерпінням чекає свята.

Також додає, що багато батьків були проти такого дорогого випускного, краще просто скинутись по 300 гривень і подарувати діткам щось на згадку, а не витрачати багато грошей на ресторани і аніматорів.

-Я розумію, тепер складні часи, то якщо багато відмовиться від дорогого святкування, я їх підтримую. – розповідає Аліна.

Матуся Наталія юного випускника Дениса  зауважує, що у них велика фінансова нерівність між батьками, одні можуть скинути велику суму, а інші – ні, тому всі вирішили взагалі нічого не робити. А якщо вже хтось хоче випускного, то напевно десь відсвяткують окремо.

“Ми з батьками це питання давно вирішили. Порахували, в Чернівцях ці всі розваги коштують не дешево. А якщо ще подарунки для дітей, для садочка, костюмчик і таке подібне,  то це дорого, до 6-8 тисяч гривень на одну дитину. Домовились, що просто скинемось на віньєтки.”, – каже Наталія.

Нагадаємо, офіційне завершення відвідування дошкільного закладу буде 31 серпня.

Джерело: www.0372.ua