ЄС фінансово підтримає українську науку

6 Лютого 2018 16:12

ЄС фінансово підтримає українську науку

Європейський Союз вирішив надати 17,23 млн євро на підтримку науки та інновацій в Україні. Цільове фінансування отримають організації, що подавали свої заявки на конкурсний відбір програми «Горизонт 2020».

«У рамках програми ЄС «Горизонт 2020», 83 українських організацій отримають 17,23 млн євро на втілення своїх проектів. Серед цих організацій – заклади вищої освіти, дослідницькі установи та представники приватного сектору», – повідомили УНН у прес-службі представництва ЄС у Києві.

Такими чином, Україна зайняла шосте місце серед всіх асоційованих країн програми ЄС «Горизонт 2020», відразу після Сербії та Ісландії, як за кількістю учасників, так й за сумою отриманого фінансування. За цими показниками Україна в три рази випереджає Туніс, Боснію та Герцоговину та Молдову.

Раніше повідомлялося, що ЄС виділить гроші для стажування українських студентів. А Міністерство фінансів України виступає за скорочення до 25% кількості студентів вищих навчальних закладів, які отримують академічні стипендії.

Джерело: ua.news