Ми так і знали. Вчені підтвердили, що щастя можна купити за гроші

16 Лютого 2018 14:12

 Щастя можна купити за гроші, стверджують вчені

Американські вчені з університету Пердью спростували популярне твердження про те, що щастя не можна купити за гроші.

В ході дослідження серед 1,7 млн чоловік з 164 країн з’ясувалося, що певний рівень щастя забезпечує конкретна сума грошей.

При цьому автори дослідження відзначили, що «вартість щастя» варіюється в залежності від країни проживання, а також додали, що гроші здатні купити щастя лише до певної межі. Зокрема, згідно з результатами дослідження, коли досягається певна межа щастя, збільшення доходів призводить до зменшення рівня задоволення від життя.

Вчені пов’язують це з тим, що зі збільшенням доходу зростають і потреби людини, яка, як правило, порівнює себе з іншими і починає соціальну гонку за певним статусом у суспільстві. В результаті це призводить до зниження емоційного благополуччя і рівня щастя.

Крім того, дослідники підрахували точну суму, необхідну людині для щастя в залежності від місця його проживання. Так, наприклад, в США людині потрібно заробляти від $60 тис до $75 тис на рік, щоб відчувати себе емоційно благополучним. У свою чергу, дохід в розмірі $95 тис і більше для жителя США дозволить підвищити рівень задоволеності життям.

Джерело: nv.ua