Режисер з Чернівців зі своїм фільмом “Штангіст” побореться за перемогу на кінофестивалі “Молодість”

29 Травня 2018 09:40

47-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» триватиме з 27 травня по 3 червня. За словами організаторів, на кінофестивалі цього року в конкурсних і позаконкурсних програмах буде показано понад 200 стрічок.

Цьогоріч на «Молодості» будуть представлені 6 конкурсних і 10 позаконкурсних програм. Режисера найкращого фільму конкурсу буде нагороджено премією «Скіфський олень» і грошовим призом у розмірі 50000 грн. Серед 21-ї стрічки з національного конкурсу, у якому представлено короткометражні фільми українських режисерів, є дітище режисера з Чернівців Дмитра Сухолиткого-Собчука “Штангіст”. Нагадаємо,дебютний фільм режисера із Чернівців Дмитра Сухолиткого-Собчука«Штангіст»став переможцем 8-го конкурсного відбору Держкіно.

Автор сценарію та режисер стрічки – Дмитро Сухолиткий-Собчук, продюсер – Валентин Васянович. Сума державної фінансової підтримки на створення фільму – 1млн грн., що і становить загальну вартість виробництва фільму. Нещодавно стрічк упоказали у Варшаві. «”Штангіст” – це історія про вартість перемоги в професійному спорті».

Головну роль картири виконав майстер спорту з важкої атлетикиОлександр Лой. Другорядні ролі –Юрій Щербина, Максим БерезнюктаВалерія Хілько. Зйомки фільму проходили в Києві та Львові.

Дерело: АСС