Аби донеччани їздили у Львів, то ніколи б не повірили у байки російських каналів, – Томенко

4 Січня 2017 15:19

shot00052-mos_1-572x428

Українська влада не розуміє, що в країні не було б війни, якби в державі був розвинутий внутрішній туризм та якісна гуманітарна політика. Якби донеччани їздили до Києва та Львова, то вони ніколи б не повірили у байки, які розповідають російські канали.

Таку думку висловив засновник проекту «7 чудес України» Микола Томенко в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00 – 15:00 та 19:00 – 21:00) на телеканалі ZIK.

«На жаль, держава сьогодні не має загальної гуманітарної політики, зокрема стратегії захисту історичної спадщини України. Департамент Міністерства економіки й дотепер не може вибудувати якісну роботу щодо цього питання. Адже сьогодні в Україні є багато цінних музеїв, які перебувають без елементарної охорони.», – наголосив Микола Томенко.

Він додає, що в бюджеті на 2017 рік на реконструкцію історичних пам’яток України закладено коштів всього на два об’єкти.

«Поки Україна не матиме державної стратегії, тільки однією ініціативою буде дуже складно зберегти історичну спадщину. Сьогодні ми бачимо, що більшість представників української влада не мають національної свідомості, їх не цікавить ні історія, ну культура їхньої країни. Значно допомогти своїми коштами могли б найзаможніші люди країни, як це відбувається у Європейських країнах. Однак українські олігархи фінансують або сучасне закордонне мистецтво, або купують його собі додому», – зазначив Томенко.

 

читайте також
«7 чудес України» вже створив 40 фільмів про туристичні містечка країни, – Томенко
Джерело: zik.ua