Костел Серця Ісуса відкриють для відвідувань

22 Січня 2017 17:14

kostiol_serca

Начальниця відділу культурної спадщини Оксана Пушкова відзвітувала про результати роботи, проведеної в 2016 році, і поделилиась планами на 2017-й. Так, відділ культурної спадщини запропонував різні проекти в рамках концепції інтегрованого розвитку центральної частини міста.

Продовжиться робота по реставрації дверей, балконів, вхідних порталів, ліпнини фасадів, реставрації та відновлення двориків в історичній частині Чернівців. Також будуть відреставровані старі електроопори. У поточному році повинна бути створена муніципальна реставраційна майстерня.

Пушкова також підкреслила значимість створення історико-культурного заповідника «Некрополіс» на вулиці Зеленій. Як повідомляється, у рамках цього проекту всі необхідні документи були вивчені і підготовлені до презентації. заповіднику пропонується преоставить статус державного.

В рамках звіту про виконану роботу Пушкова виділила проведення реставрації та відкриття синагоги у Садгорі — резиденції садгірського цадика Фрідмана.

В костелі Пречистого Серця Ісуса зараз завершуються ремонтні роботи у підвальному пощении, де кілька років тому в одній з каплиць виявили останки загиблих у часи Першої Світової війни польських солдатів. Найближчим часом поховання буде відкрито для загального доступу — щойно ремонт буде завершено.

Костел Насвятішого серця Ісуса, автор - Сергей Ліварюк

Костел Насвятішого серця Ісуса, автор картини – Сергей Ліварюк.

Джерело: 0372.com.ua