Чернівецька міськрада ухвалила мораторій на підвищення вартості проїзду у громадському транспорті

24 Січня 2017 15:20

1485253687_1451855057_1451395381_dscf0686

Чернівецька міська рада ухвалила мораторій на підвищення вартості проїзду в громадському транспорті.

Як передає кореспондент molbuk.ua, сьогодні на черговій сесії міської ради депутат “Свободи” Андрій Ілюк повторно запропонував внести до порядку денного питання про встановлення мораторію на підвищення вартості проїзду в усіх видах громадського транспорту в Чернівцях.

Обранці підтримали пропозицію свого колеги, після чого міський голова оголосив перерву на 15 хвилин у роботі сесії.

Після перерви Ілюк запропонував покласти на голосування це питання без обговорень. “За” проголосували 23 депутати із 37-ми присутніх у сесійній залі. Водночас, семеро депутатів утрималися, ще сім – не голосували.

Депутати зустріли прийняття мораторію оплесками. Натомість міський голова Олексій Каспрук розкритикував рішення, яке прийняли депутати.

“Шановні колеги, я думаю, що всі чернівчани можуть оцінити наслідки прийняття рішення про встановлення мораторію на тарифи у житлово-комунальній сфері. Всі, я думаю, що відчули, що прийшли менші платіжки на електрику, на газ… Рішення прийнято з порушенням законодавства. Одне таке вже судом у минулому році було скасоване”, – сказав Каспрук.

Також він попросив депутатів ухвалити протокольне доручення щодо забезпечення безкоштовного проїзду жителів міста у громадському транспорті усіх видів власності, а витрати на це відшкодувати з міського бюджету. Проте, депутати відмовилися підтримувати цю пропозицію: “за” проголосували лише семеро депутатів.

Нагадаємо, у проекті рішення, який був запропонований депутатом Ілюком, йдеться про встановлення мораторію на підвищення вартості проїзду в усіх видах громадського транспорту в Чернівцях до 31 березня 2017 року.

Джерело: molbuk.ua