“Вирубку лісу “кришують”, гральний бізнес та браконьєрство – безкарні”, — прокурор області Якимчук

29 Січня 2017 16:46

“Вирубку лісу “кришують”, гральний бізнес та браконьєрство – безкарні”, — прокурор області Якимчук

ЛИШЕ КОНСТРАТАЦІЯ /

Прокурор Чернівецької області Микола Якимчук повідомив на координаційній нараді керівників правоохоронних органів про те, що на Буковині залишається немало проблем, пов’язаних з діяльністю правоохоронців. Так, не дивлячись на підвищену увагу суспільства до боротьби із гральним бізнесом, упродовж року виявлено лише 11 таких фактів. Однак жодної особи, насамперед організаторів цього бізнесу, до кримінальної відповідальності не притягнуто.

 

Безрезультативно спрацювали правоохоронні оперативні підрозділи щодо виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним зайняттям рибним промислом на річці Дністер, так званим браконьєрством. Недостатньою є робота правоохоронців щодо протидії злочинам у сфері земельних відносин. До суду не скеровано жодного провадження за фактами самовільного зайняття земельних ділянок.

 

«Незважаючи на певні здобутки, потребує покращення робота щодо викриття та документування злочинних схем незаконної порубки лісу, його реалізації, у тому числі шляхом експорту. Слід акцентувати увагу на виявленні організаторів таких схем, службових осіб контролюючих та правоохоронних органів, які їх «кришують»», – наголосив Микола Якимчук. Збільшилась кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, розбійних нападах. Викликають стурбованість і наслідки порушень правил безпеки руху: у 2016 році внаслідок ДТП загинуло 52 людини.

 

 

Водночас, пан Микола повідомляє, у Чернівецькій області зменшилась кількість особливо тяжких злочинів, умисних вбивств, злочинів проти власності, в тому числі крадіжок, грабежів, вимагань. Не зафіксовано фактів бандитизму. За результатами розслідування слідчими прокуратури скеровано до суду з обвинувальними актами 24 кримінальні провадження, кожне друге з яких про корупційні правопорушення.

 

Слідчими Державної фіскальної служби до суду скеровано 33 кримінальні провадження з обвинувальними актами, у яких відшкодовано 4,6 млн. грн. Скоординованими заходами посилено протидію незаконному обігу підакцизних товарів. За такими злочинами розпочато понад 100 кримінальних проваджень. З незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму близько 25 млн. грн.