Обережно! На Буковину насувається африканська чума

29 Березня 2017 15:20

Африканська чума свиней – високозаразна інфекційна хвороба, яка за дуже короткий термін знищує все поголів’я угосподарстві.

Інформує прес-служба ОДА.

З початку року в Україні зареєстровано 60 випадків захворювання на африканську чуму свиней, 26 березня 2017 року зареєстровано вже 2-ий випадок африканської чуми свиней у сусідній Івано – Франківській області, зокрема, в Надвірнянському районі с.Волоків.

Нещодавно голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук взяв участь у засіданні протиепізоотичної комісії в Києві за участі перших осіб держави. У зв’язку у зі збільшенням випадків спалаху хвороби за останні роки – владою вживаються посилені заходи із запобігання негативного явища.

Серед іншого посилено і роботу з інформування населення з питань профілактики АЧС. Нагадаємо, на початку червня 2016 року1 550 свиней знищили на Буковині через АЧС Як зазначають відповідні служби, при виникненні хвороби в населеному пункті забороняється проводити забій та утримання свиней впродовж 6 місяців. Інкубаційний період Африканської чуми триває від 3 до 12 діб. У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Чернівецькій області створено 2 мобільні групи по 5 осіб, до складу яких входять ветеринарні спеціалісти та представники управління цивільного захисту населення облдержадміністрації. У районних управліннях Держпродспоживслужби створено 11 аналогічних груп. В разі виникнення африканської чуми вимушенийзабій тварин із зони захисту та, за потреби, зони нагляду в Чернівецькій області буде здійснюватись на забійному підприємстві ТОВ «Арвіона» (Новоселицький р-н, м. Новоселиця, вул. Косіора,16-А) з подальшою переробкою сировини в консервному цеху ТОВ ТПК «Грін Рей» (м. Новоселиця, вул. Леніна, 93).