У четвер міська рада спробує усунути з посади мера Чернівців і призначити секретаря, – нардеп

30 Березня 2017 16:28

У четвер міська рада спробує усунути з посади мера Чернівців і призначити секретаря, - нардепДепутати Чернівецької міськради на черговій сесії 30 березня спробують усунути Олексія Каспрука з посади міського голови Чернівців та намагатимуться призначити секретаря міської ради.

Про це сьогодні під час спілкування з журналістами заявив народний депутат Максим Бурбак, пише molbuk.ua

Він зазначив, що представники “антимерської” депутатської групи у Чернівецькій міськраді у четвер спробують повторити “сценарій 2011 року”, коли більшістю депутатських голосів був відсторонений від посади тодішній мер Чернівців Микола Федорук.

“Вони навіть не здатні ні на що нове – а лише намагатимуться повторити свій сценарій 2011 року”, – сказав Бурбак.

Також народний депутат зазначив, що депутати міськради домовляються щодо обрання секретарем міської ради керівника фракції “БПП “Солідарність” Василя Максимюка, який є близький до бізнесмена, депутата від “Рідного міста” Валерія Чинуша.

Зокрема він зазначив, що до голосування за недовіру Каспруку планують залучити депутатів “БПП “Солідарність” в обмін на посаду секретаря для керівника цієї фракції Василя Максимюка.

Нагадаємо, на позачерговій сесії 27 березня Чернівецька міськрада двічі невдало намагалася висловити недовіру Каспруку через хабар в управлінні освіти.

Тоді ж міський голова заявив, що фракція “Рідне місто” мріє повторити сценарій з усуненням мера.

Пізніше стали відомі результати поіменного голосування депутатів за недовіру меру: “за” проголосував повний склад “Свободи” і семеро “рідномістян”.

Як відомо, 31 березня 2011 року група депутатів Чернівецької міськради здійснила переворот, усунувши міського голову Миколу Федорука.