На Буковині стартував гірський біговий ультрамарафон «Гуцул Трейл»

1 Квітня 2017 22:57

На Буковині стартував гірський біговий ультрамарафон «Гуцул Трейл» (фото)У Вижниці стартував гірський біговий ультрамарафон «Гуцул Трейл».

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на відділ внутрішньої політики та доступу до публічної інформації апарату Вижницької РДА.

На площі Героїв Майдану у Вижниці зібралися спортсмени та шанувальники бігу, які прибули з різних куточків України. Такий марафон на Вижниччині відбувається вперше.

Урочисте відкриття змагань розпочалося спільним виконанням Гімну України та підняттям Державного прапора та прапора міста. Почесну місію виконали учасники марафону з Вижниці – викладач Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Василя Шкрібляка Олена Калинчук та гірський рятувальник Михайло Кузенко.

Привітав учасників марафону голова міської об’єднаної територіальної громади Олексій Чепіль та вручив організаторам заходу пам’ятні подарунки.

На біговий марафон зареєструвалося 120 учасників. Участь у біговій події беруть як професійні спортсмени, так і любителі бігу віком від 18 років.

Марафон являє собою забіги дистанцією 56,5 км «Соколине Око» (контрольний час 15 годин) та дистанцією 23,1 км «Виженка» – (контрольний час 7 годин).

«Організатори не випадково підібрали надзвичайно мальовничі маршрути, адже марафон – це не просто бігова подія, а й важливий туристичний захід для Вижниччини. Сподіваюся, що марафон стане традиційним, і вже наступного року знову збере спортсменів з усієї України», – сказав голова райдержадміністрації Руслан Сенчук у вітальному слові. Побажав всім учасникам вдалих стартів та фінішів.

Від імені голови обласної державної адміністрації привітав спортсменів начальник управління молоді та спорту обласної державної адміністрації Богдан Вітовський.

На відкритті учасники марафону мали змогу не лише почути буковинських пісень, але й разом з керівником НА ВІА «Смерічка» Антоніною Клоцькою заспівати разом Червону Руту, Водограй та інші.

Нагородження переможців відбудеться завтра, 2 квітня, на площі Героїв Майдану у Вижниці.