Нафтогаз хоче усунути Фірташа з ринку постачання газу

5 Квітня 2017 09:58

НАК «Нафтогаз України» просить Кабмін, НКРЕКП та АМКУ усунути монополію Group DF Дмитра Фірташа на ринку постачання газу для населення.

Про це інформує прес-служба «Нафтогазу».

“Нафтогаз звертає увагу на те, що так звані “газзбути” – псевдо-постачальники газу, переважна більшість яких належать Group DF, – є непотрібними посередниками на ринку газу для населення, не несуть відповідальності та ризиків, пов’язаних із постачанням газу та не створюють додаткової цінності для споживачів”, – йдеться в повідомленні.

“Нафтогаз” також закликає, згідно з вимогами чинного законодавства, забезпечити прозорість функціонування ринку розподілу газу.

НАК готовий запропонувати на розгляд уряду рішення, яке дозволить усунути із процесу постачання газу населенню з ресурсів “Нафтогазу” непотрібних посередників від Group DF. В такому разі газ із свого ресурсу постачатиме безпосередньо “Нафтогаз”.

Зазначається також, що крім ринку постачання газу Group DF контролює надзвичайно велику частку ринку розподілу газу, який є природною монополією (тобто таким, створення конкуренції на якому не вважається економічно доцільним).

Нагадаємо, ПАТ «Газтек» володіє пакетами більш ніж в 20 обл- і міськгазів в Україні.

Власниками «Газтека» є ряд кіпрських компаній – Krezer Holdings Limited, Nesiba Venchers Limited, Pasler Enterprises Limited і Porala Venchers Limited, які ЗМІ пов’язують з українським бізнесменом Дмитром Фірташем.