З Буковини перших “весняних” призовників відправлять до війська 6 квітня

5 Квітня 2017 21:50

З Буковини перших "весняних" призовників відправлять до війська 6 квітняПершого квітня в Україні розпочався весняний призов на строкову службу. З Буковини до лав армії згідно планового завдання мають відправити 320 юнаків. Наразі вже вдалося набрати 220 призовників. У четвер, шостого квітня, відбудеться перша урочиста відправка 35 призовників з обласного збірного пункту у Кіцмані.

Про це кореспондентові molbuk.ua повідомив заступник Чернівецького обласного військового комісара Юрій МИРОНЕЦЬ.

– У нас є вже 220 осіб, які перебувають у командах і готові до відправки, – зазначив Ю. Миронець. – Це більше 70 відсотків від планового завдання. Проте потрібно призвати ще сто юнаків. Для цього районним військкоматам слід попрацювати і призвати юнаків, які не мають права на відстрочку. Усі військкомати працюють у звичному режимі, зривів роботи немає. Правоохоронні органи надають належну допомогу у виявленні юнаків, які ухиляються від призову. Згідно статті 15 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” призовники, яким надійшла повістка, повинні з’явитися до військкомату у десятиденний термін. Тож сподіваємося, що хлопці все ж таки проявлять свідомість і прийдуть.

Загалом юнаків, які не з’явилися за викликом до військкоматів, доволі багато, близько 60-70 відсотків, зауважує Юрій Миронець. Серед них чимало й таких, які взагалі не отримали повісток з різних причин: або їх не було вдома, або навмисне уникали отримання. Проте після десятого квітня віськкомати разом із поліцією розпочинають цільові заходи з розшуку ухилянтів, попередив заступник облвійськкома.