Для 15% споживачів газу, які користуються лише плитою, вартість плати за газопостачання зросте

6 Квітня 2017 13:44

Для кого зросте ціна на газ

Для 15% споживачів газу, які користуються лише плитою, вартість загального річного чеку дійсно може зрости. Про це повідомив Голова правління ПАТ “Чернівцігаз” Віктор Горда.

– Згідно методики розрахунку НКРЕКП та встановленого для Чернівецької області тарифу, місячний фіксований платіж таких абонентів становить 49 грн. 34 коп. (лічильник 1,6G).

Така ситуація пояснюється ліквідацією так званого перехресного субсидіювання, коли споживачі, що використовували більші обсяги газу та промислові споживачі, платили за тих, хто використовував лише одну плиту.

Щоб захистити цих споживачів та не допустити підвищення загального річного чеку для них, НКРЕКП запропонувала уряду здійснити компенсацію витрат даній категорії споживачів за рахунок зниження тарифу на тепло. Але наразі ще немає механізму, як це буде відбуватися.

У ПАТ “Чернівцігаз” запевняють, що рішення про розподіл призведе до зниження загальної ціни газу для 85% кінцевих споживачів. Тобто при сталій ціні на газ як товар, для споживачів, які використовують газ комплексно (опалення, підігрів води, приготування їжі), а також тих, хто використовує колонку і плиту, загальний річний чек зменшиться на 4%.