У Чернівцях стартував найбільший Конгрес студентів та молодих вчених в Україні

6 Квітня 2017 14:07
Упродовж 5-7 квітня в БДМУ працюватиме ІV Міжнародний медико-фармацевтичний конгрес студентів і молодих учених «Інновації та перспективи сучасної медицини», (Bukovinian International Medical Congress – BIMCO 2017)

Відкриття конгресу та перше пленарне засідання відбулося 5 квітня у палаці «Академічний». Засідання відкрив знаний світовий науковець доцент медичних наук Леслі Лобель, завідувач кафедри мікробіології, імунології та генетики факультету медичних наук Університету ім. Бена-Гуріона (Ізраїль), який он-лайн презентував слухачам лекцію «Emerging viral diseases: A clear and present global health and security danger» («Виникаючі вірусні захворювання: чітка та новітня небезпека для світового здоров’я»).

У Міжнародному студентському конгресі беруть участь 1770 представників медичних та фармацевтичних навчальних закладів і лікувальних установ України, Ізраїлю, Польщі, Йорданії, Ірану, Непалу, Нігерії, Пакистану, Гани, Бразилії, Білорусі, Румунії, Латвії, Литви, Молдови, Грузії, Узбекистану.

У рамках форуму пройде 35 секційних засідань та 25 клінічних майстер-класів і тренінгів українською та англійською мовами. Організовано окрему секцію «Медицина он-лайн», таким чином ті, хто не зміг приїхати – буде брати участь у Конгресі дистанційно.

7 квітня відбудеться урочисте закриття Конгресу, на якому буде підбито підсумки та нагороджено переможців форуму.