У Чернівцях подорожчали послуги “Укрпошти” та “Нової пошти”

8 Квітня 2017 13:10

У Чернівцях послуги з пересилання поштою подорожчали. Днями підняли ціни і приватні компанії, які надають поштові послуги.

Про це інформує “Укрпошта”.

Із кінця березня почали діяти нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку ПАТ “Укрпошта”.

Зокрема майже на 50 відсотків збільшилися тарифи на пересилання простих та рекомендованих листів, бандеролей, секограм та посилок без оголошеної цінності масою до 10 кілограмів.

Тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку підвищені в середньому на 49,4%. Також змінені тарифи на деякі інші послуги поштового зв’язку: пересилання поштових карток, посилок із оголошеною цінністю, повідомлення та смс-повідомлення про вручення, згруповані відправлення.

Також днями підвищила тарифи й одна із найбільших мереж поштових послуг – “Нова пошта”. Із першого квітня компанія підвищила тарифи на послуги доставки в Україні, повідомляє компанія.

Зокрема в середньому на 3-5 гривень підвищуються тарифи на доставку в відділення посилок вагою від 5 до 15 кг, посилок і документів у мінімальній ваговій категорії до 0,1 кілограма, а також документів і посилок за типом “адреса-адреса”.

Компанія також переглянула вартість доставки вантажів (понад 30 кг), в тому числі палетованих, у відділення й за адресою.

Крім того, вартість зворотної доставки документів по Україні з одного відділення в інше зміниться на 3 гривні, адресної – на 5 гривень.

У компанії відзначили, що зміни спричинені зростанням витрат, у зв’язку із підвищенням мінімальної зарплати.

А також на забезпечення логістичних процесів, зокрема в компанії фіксують збільшення витрат на пальне на 15%, порівняно з жовтнем 2016 року.