У поточному році вартість великоднього кошику
зросла на 27%, у порівнянні з 2016 роком, і в середньому складе 569 гривень.
Про це повідомляє генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Фейсбуці згідно даних проекту OMPricecom, передає Finance.ua.
40% вартості всієї корзини становили м’ясні вироби, а ще 22% – вино. В цілому великодній кошик подорожчав на 27%. У 2016 році вона коштувала 449 грн., а в 2017 – вже 569 грн,
– написав Олексій Дорошенко.
Він додав, що до списку продуктів великоднього кошика увійшли: 1 кг домашньої буженини та ковбаси, дві пляшки вина “Кагор” українського та молдовського виробництва, паска вагою 0,5 кг, 200 гр вершкового масла, російський сир – 500 гр, хрін 250 гр, сіль 1 кг, десять курячих яєць та пачка церковних свічок.
Дорошенко зазначив, що вартість було пораховано за даними однієї з великих торговельних мереж, якої саме – не вказав.
Як повідомлялось раніше, в УАПТМ визначили, що в середньому на приготування домашньої паски вагою 2,5 кг в 2017 українцям потрібно буде витратити від 92 до 114 гривень.