Парламент не дав Порошенку узурпувати Конституційний суд, – Лінько

12 Квітня 2017 09:14

Верховна Рада відхилила більшість поправок до законопроекту про Конституційний суд України.

“Цілий день витратили на заслуховування поправок до закону, який так і не прийняли. Безумовно правильно зробили, що провалили. Бо інакше, Порошенко узурпував би ще й Конституційний суд, зробивши його кишеньковим”, – заявив народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Лінько.

Зазначимо, спікер Ради Андрій Парубій чотири рази ставив на голосування питання про направлення законопроекту на повторне друге читання, проте це парламентарі не підтримали це рішення.

Раніше депутати ухвалили законопроект за основу. Він пропонує створення нової організаційної структури Конституційного суду України – у складі усіх суддів КСУ діє Велика палата і вирішує питання у справах за конституційними поданнями та конституційними зверненнями.

Також передбачалося створення двох сенатів КСУ, кожен із яких діє у складі дев’яти суддів і розглядає питання щодо відповідності Конституції України.

Згідно закону під час розгляду конституційної скарги КСУ може видати забезпечувальний наказ, який є новим інститутом вжиття заходів захисту прав людини у виняткових випадках. Передбачена можливість відтермінування втрати чинності актом, який визнано неконституційним.

Джерело: informator.news