Українці готові видалити свої сторінки з російських соцмереж – опитування

12 Квітня 2017 09:28

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У Держдуму РФ внесли законопроект про реєстрацію в соціальних мережах, починаючи з 14-річного віку, тобто з отриманням паспорта за російськими законами. УНН поцікавився в українців, чи готові вони до таких змін і чи можуть відмовитися від російських соцмереж.

Більшість українців вважають, що реєстрація у соцмережах за паспортними даними – це обмеження їхньої свободи.

“Я вважаю, що в інтернеті має бути якась свобода, реєстрація за паспортами створить багато незручностей. Та й для чого мої паспортні дані їм? Мене насторожує така політика соцмережі”, – розповіла киянка Олена.

Було серед опитаних і чимало таких, хто підтримав би подібний законопроект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії хочуть запровадити реєстрацію у соцмережах по паспорту

“Зараз маленькі діти вже мають вільний доступ до інтернету. Вони бачать увесь цей бруд, який є там. Я вважаю, що 14 років – це оптимальний вік, коли можна починати користуватися інтернетом”, – вважає студентка Світлана.

Крім того, учасники опитування зазначили, що готові відмовитися від російських соцмереж, якщо будуть застосовуватися такі обмеження у користуванні ними.

“Є чимало альтернатив. Я думаю, українці з легкістю знайдуть інші соцмережі, щоб ділитися своїми думками чи виставляти фотографії і спілкуватися з друзями”, – зазначив Олексій.

Як повідомляв УНН, З.Шкіряк запропонував заборонити в Україні соцмережі “Вконтакте” і “Одноклассники”.

Джерело: УНН
Джерело: unn.com.ua