«Привчають місцевих до вина і макаронів»: ЗМІ розповіли, чому італійці полюбили селище на Буковині

13 Квітня 2017 21:39

«Привчають місцевих до вина і макаронів»: ЗМІ розповіли, чому італійці полюбили селище на Буковині

Чернівецька область дуже сподобалась італійцям, які тут активно відкривають ресторани або займаються будівельним бізнесом.

Про це йдеться у публікації газети “Вести”, пише molbuk.ua

“Йдеться про селище Берегомет – італійці відкривають тут ресторани або займаються будівельним бізнесом. Доходить навіть до того, що їдять і п’ють італійці в Берегометі тільки те, що привозять з батьківщини: свої спагеті, сири і вино, до цих продуктів привчають і місцевих”, – пише видання.

“Незважаючи на досить чисельну для селища діаспору, в сільраді “Вістям” розповіли, що громади як такої там немає”, – пишуть “Вести”.

“У нас просто багато хто виїжджає на заробітки в Італію, ось і повертаються звідти вже з літніми женихами. Якщо нашим сільським мешканкам років по 50-55, то італійським хлопцям по 70. Зазвичай вони приїжджають до нас на зиму, а навесні відправляються до себе”, – розповів газеті заступник голови сільради.

Водночас газета пише, що жителі Туреччини активно заселяють Львів, а Закарпатську область останнім часом облюбували вихідці з Індії та Бангладешу. Натомість у Одеській області живуть в’єтнамці.

Джерело: molbuk.ua