МЗС просить українців не їздити до Єгипту

14 Квітня 2017 11:00

МЗС

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту.

Про це йдеться у заяві відомства у Facebook.

У МЗС рекомендують переглянути плани щодо відвідування Єгипту протягом трьох місяців у зв’язку із введенням у країні з 10 квітя надзвичайного стану.

“Згадані застереження викликані істотною активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, у т.ч. “ІДІЛ”, теракти яких, як показує практика останніх місяців, все частіше спрямовуються проти цивільних громадян, у т.ч. із урахуванням їхньої релігійної приналежності”, – повідомили в МЗС.

Тим громадянам, які вже перебувають в Єгипті, відомство рекомендує врахувати ризики і дотримуватися низки порад. Зокрема, українців закликають не їздити на північ та в центральну частину Синайського півострова, а також у пустельні райони на захід від долини ріки Ніл.

Окрім того, дипломати рекомендують бути пильними під час відвідування північного узбережжя Єгипту, столиці країни та дельти ріки Ніл, туристичних місць у її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, Затоки Макаді та Затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що встановлено особу терориста, що здійснив вибух у Єгипті.

Джерело: informator.news