Навіть до “трійки” не дотягли. Чернівчани не задоволені якістю послуг у місті

19 Квітня 2017 16:15

2.8 - таку оцінку вивели для Черніців у рейтингу задоволеністю якістю послуг2.8 – таку оцінку вивели експерти для Черніців в зведеному рейтингу задоволеністю якістю послуг у містах України. Опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Міжнародного республіканського інституту.  Це щорічне дослідження забезпечує розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг. Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 67,2%. Опитування було профінансовано Урядом Канади.  Отже, чернівчани задоволені якістю послуг в місті лише 2.8 бала, з 5-ти можливих. Найкращий рейтинг у Вінниці. Найгірший – у Херсона, який лише на одну десяту відстає від Чернівців.

Найнижчий бал чернівчани поставили за інфраструктуру, всього 2.4 бала, найкраще оцінили гуманітарну сфери, трохи більше 3-х балів.

Можливості міста місцяни оцінили у 3 бали, тобто транспорт, підприємництво, освіта, оплата праці.

Трохи краща картинка у нас з відчуттям гордості. Городяни люблять Чернівці.

А от із задоволенням міською владою не все добре. Чернівчани гірше почали ставитися до влади.

Щодо розвитку міста, то лише 26% вважають, що Чернівці рухаються в правильному напрямку, а от вектор України правильним назвали лише 15%.  Весь рейтинг можна подивитися тут

Джерело: acc.cv.ua