Турчинов розповів про “замасковане” перекидання Росією військових у Донбас

20 Квітня 2017 14:35

Турчинов розповів про “замасковане” перекидання Росією військових у Донбас

Россия военные учения

На схід України направляються навіть курсанти військових навчальних закладів РФ. Росія продовжує перекидати живу силу в Донбас Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов повідомив про те, що під виглядом нарощування військового контингенту Росія продовжує перекидати військовослужбовців у Донбас, повідомляє “Укрінформ”. “Триває публічно анонсоване збільшення чисельності 1 та 2 армійських корпусів з 35 до 50 тисяч осіб.

Це відбувається на тлі гучної інформаційної кампанії щодо набору особового складу, яка , має “замаскувати” перекидання в Донбас кадрових військовослужбовців і найманців з Росії”, – розповів журналістам Олександр Турчинов. Він також наголосив, що в Росії розширено набір до окремих військових навчальних закладів. Курсанти цих навчальних установ залучаються до ведення бойових дій в ОРДЛО.

Раніше Турчинов заявив, що Росія продовжує готуватися до повномасштабної війни, нарощувати військову міць, і активно збільшує свою армію. На його думку, російські військові, які розміщені вздовж кордону з Україною, здатні протягом 2-3 годин вторгнутися на територію країни.

Джерело: dt.ua