Весняний сніг у Чернівцях. Реакція городян

20 Квітня 2017 16:46

Засніжило 20 квітня і в Чернівецькій області. У горах за ніч насипало 15-сантиметрові заметиЗасніжило 20 квітня і в Чернівецькій області. У горах за ніч насипало 15-сантиметрові замети. В самому ж обласному центрі мокрий сніг змінювався дощем, замело лише його околиці. Нагадаємо: Зима, ми на тебе не чекали! Цецино засипало снігом (ФОТО)

Деякі чернівчани з огляду на прогнози синоптиків, приготувались до негоди заздалегідь та дістали із шаф зимовий одяг. Школярів вирішили  відрядити на вимушені канікули до понеділка,  а в Чернівецьких садках увімкнули опалення. Містяни зізнаються, сніг наприкінці квітня їх не дуже здивував, не надто хвилюються і за те, що плодові дерева можуть замерзнути через зниження температури.

Синоптики кажуть: сніг навесні – хоч і становить загрозу для урожаю, не аномалія для регіону. За  прогнозами, різкого підвищення температури – із 6 до літніх  20 градусів тепла  на Буковині очікують вже у середу. Неля Михайлівна, чернівчанка: Не замерзла, погода є погода. Уже хотіла все зимове ховати ,довелось діставати. Але нічого. І це добре. Андрій  Пухальський, чернівчанин: Все добре, нормально, я одягнувся, мені тепло. Погода, це в принципі, не головна, але хотілося б сонечка. Геннадій Гостюбов: Не пам’ятаю, коли це було. Але і в травні був сніг також. Я думаю, що квіточки справляться.

 

Джерело: acc.cv.ua