Безвіз для України з’явився у порядку денному засідання послів ЄС

24 Квітня 2017 15:17
Засідання Комітету розпочнеться о 10 годині ранку в середу, 26 квітня.

Питання надання Україні безвізового режиму стоїть на порядку денному засідання Комітету постійних представників країн-членів ЄС (Coreper), яке відбудеться 26 квітня в Брюсселі. Відповідна повістка дня оприлюднена на сайті Ради Євросоюзу, передає Ukr.Media.

Зокрема, в додатку з переліком відповідних документів, які повинні бути розглянуті на засіданні, мова йде про проект законодавчого акту Європейського парламенту і Ради ЄС про внесення поправок до списку третіх країн, громадяни яких, щоб перетнути кордон, повинні отримати візу, і тих, від яких це не потрібно (Україна).

“Правила (ЕР) №539/2001 внести наступні зміни: а) у додатку I, частина I (держави) посилання на Україну видалена. (б) у додатку II, частина I (держави) наступна посилання вставляється “Україна” , – наголошується в проекті документа.

Очікується, що засідання Комітету розпочнеться о 10 годині ранку середи, 26 квітня. У разі позитивного рішення на рівні постійних представників, пропозицію ще має бути затверджене Радою ЄС з подальшим підписанням в Європейському парламенті президентами ЄП та Ради ЄС.

Джерело: ukr.media