Не лише важкі дієти та спортивні вправи зможуть впоратися із зайвими калоріями. Збережіть собі краще список декількох продуктів, якими можна не лише смачно запрявляти їжу, а й худнути водночас.
1. Оцет
Яблучний оцет не лише дає цікавого смаку вашим салатам, а й через оцтову кислоту уповільнює швидкість засвоєння їжі. Тобто ви не відчуєте себе голодним довший час. Проте не варто ним відразу зловживати – спочатку спробуйте декілька чайних ложок поляти на свіжі ягоди або ж просто додати його в інші страви.
2. Соєвий соус з низьким вмістом солі
Як показують дослідження, смачний смак такого соусу здатний гальмувати тягу до цукру. Додавайте його не лише до традиційних суші, а йдо таких продуктів як лосось або курка.
3. Мигдальне масло
Його не так вже й легко знайти на полицях магазинів, проте все ж старайтесь додавати мигдальне масло на тости або англійські булочки замість традиційного масла.
4. Соус “шрірача”
Якщо ви не можете позбутися звички пізнього нічного перекусу, вам допоможе соус “шрірача”. У своєму складі він містить речовину у вигляді порошку чилі, що збільшує відчуття насиченості шлунку.
5. Хумус
Хумус – це закуска з нутового пюре, до складу якого входить цілий ряд складників: оливкова олія, часник, сік лимона, паприка, сезамова паста. Його часто додають до сендвічів, адже він містить малу кількість калорій. В хумусі також є багато корисного волокна і білка, який сприяє хорошому засвоєнню їжі.
6. Квашена капуста
Цей продукт ідеально підходить для вашого кишечника, адже це такий собі тип пробіотика, який може допомогти у втраті ваги. Подавайте її як з куркою або свинячою нарізкою.
7. Маринований імбир
Імбир ідеально підходить до страв із рибою і допомагає не лише допомогає вам відчувати себе менш голодними протягом дня, а й сприяють схудненню.
8. Сальса-соус
Ще один соус із мексиканської кухні, який додає пікантного смаку вашим стравам. Він відносно калорійний, проте в поєднанні з рибою та овочами – це чудове поєднання для вашої фігури.
9. Гірчиця
Дослідження показують, що перетравлювання гірчиці сприяє більшому спалюванню калорій в порівнянні з іншими продуктами. Додавайте його не лише до сендвічів, а як заправку до салатів та як додаток до яєць чи картоплі.
10. Пюре з авокадо
Бутерброди смакують не лише з майонезом та іншими соусами, а й з пюре авокадо. Розітріть четвертинку авокадо з додатками інших спецій і намащуйте його на хліб.