У Чернівецькій області знову зафіксували випадок африканської чуми свиней

10 Травня 2017 16:52

ЗНОВУ СТАЄ ТРИВОЖНО / 
 
У Чернівецькій області знову виявлено випадок африканської чуми свиней. Про це передає Північно-бессарабський інформаційний портал.

Згідно повідомлення державного науково-дослідного інституту з лабораторії діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи отримано позитивний результат на африканську чуму свиней – дикого кабана, якого знайдено в лісових угіддях Сокирянського лісництва обходу №7, кварталу №19 за межами населеного пункту с. Василівка.

Прийнято рішення НДПК при Сокирянській РДА №8 від 05.05.2017 року про накладання карантинних обмежень на лісові угіддя Сокирянського лісництва обходу №7, кварталу №19 на 40 днів. В період карантинних обмежень забороняється реалізація живих поросят на тваринних ринках м. Новодністровськ та м. Сокиряни.

В зоні нагляду населені пункти від неблагополучного пункту: с. Василівка, Василівський та Розкопинський яри, с. Ожево та м. Новодністровськ.

Управлінням Держпродспоживслужби проводяться всі застережливі заходи щодо недопущення розповсюдження АЧС на території району згідно плану ліквідації АЧС в лісових угіддях Сокирянського лісництва.

Для того щоб зберегти свиней необхідно:

– щодня оглядати тварин; не купувати корми і кормові добавки невідомого походження в невстановлених торгових місцях;
– не згодовувати тваринам харчові відходи і відходи отримані після забою свиней;
– не купувати живих свиней, м’ясо і м’ясопродукти у невстановлених торгових точках без ветеринарних супровідних документів;
– утримувати свиней в закритих приміщеннях;
– не проводити подвірний забій і реалізацію свинини без ветеринарного документа, перед забійного огляду і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та продуктів забою;
– після відвідування лісу провести дезінфекцію одягу та взуття, вимити руки з милом, а краще прийняти душ;
– при підозрі на африканську чуму свиней слід відразу звертатись до лікаря ветеринарної медицини або управління Держпродспоживслужби в районі.

Самолікування тварин категорично заборонено!!!

Нагадаємо, влітку 2016 року стався спалах африканської чуми свиней у селі Довжок Новоселицького району. Тоді довелося ліквідувати біля 2 тисяч свиней.

Джерело: Північно-Бессарабський портал
Джерело: bukinfo.com.ua