Адміністрація США запропонувала втричі скоротити допомогу Україні

24 Травня 2017 15:53

Адміністрація США запропонувала втричі скоротити допомогу Україні

КИЇВ. 24 травня. УНН. Білий дім планує у 2018 році скоротити фінансову допомогу Україні по лінії Держдепартаменту більш ніж утричі порівняно з 2016 роком. Про це йдеться у проекті бюджету зовнішньополітичного відомства США, повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

У 2016 році на фінансову підтримку України через пов’язані з Держдепартаментом фонди було закладено трохи більше 667 млн доларів. На 2018 рік проект бюджету передбачає менш ніж 204 млн доларів. Йдеться про фінансування через такі фонди, як USAID, а також підтримку різноманітних реформ через проекти у сферах освіти, охорони здоров’я, державного управління тощо.

В цілому запропонований адміністрацією Д.Трампа бюджет на 2018 рік передбачає економію 4,1 млрд доларів за рахунок скорочення соціальних програм і витрат на міжнародну допомогу.

Для втілення цих пропозицій їх має схвалити Конгрес. Проте проект бюджету вже розкритикували представники обох партій.

Сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грехем назвав скорочення видатків на міжнародні програми хибним кроком.

“Якщо ми реалізуємо цей бюджет, доведеться поступитися позиціями у світі або піддати ризику багатьох людей”, – сказав Л.Грехем.

На думку конгресмена-республіканця Хела Роджерса, запропоноване урізання бюджету є “драконівським, легковажним та контрпродуктивним”.

Сенатор від демократів Берні Сандерс наголосив, що скорочення соціальних програм доводить, що передвиборчі обіцянки Д.Трампа потурбуватися про інтереси робітничого класу були “лише дешевою і нечесною риторикою”.

Як повідомляв УНН, раніше Білий дім запропонував замінити військову допомогу Україні та низці інших країн на кредити, за які мають здійснюватися закупівлі американської військової продукції.

Джерело: УНН
Джерело: www.unn.com.ua