Україна стала важливим постачальником органічної продукції на ринки ЄС в останні кілька років. Головними країнами-імпортерами української органічної продукції є Нідерланди, Німеччина, Великобританія, Італія, Австрія, Польща, Швейцарія, Бельгія, Чехія, Болгарія та Угорщина. Українські виробники також експортують продукцію в США, Канаду, Австралію і деякі країни Азії, повідомляє прес-служба швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні».
За даними провідного органу сертифікації «Органік Стандарт», в 2017 році головними органічними продуктами (за обсягом), які експортували його клієнти з України, були кукурудза, пшениця, соя, ячмінь, пшениця, соняшник, пшоно, ріпак, чорниця (заморожена), овес, просо, люпин, яблука (свіжі), гречка, гірчиця, бузина (плоди), насіння гарбуза, березовий сік, льон, пластівці, жито, волоський горіх (ядро).
Крім того, в ЄС експортувалися: обліпиха, ожина, шипшина, коріандр, горох, цвіт бузини, суниця, журавлина, яблучний концентрат, глід, макуха соняшнику, борошно твердої пшениці, брусниця, ромашка (сушена), конопля, малина і соняшникова олія.
Нагадаємо, за підсумками 2017 року зовнішньоторговельний оборот аграрної та харчової продукції між Україною і країнами Європи збільшився на 30,8%, або 1,9 мільярда доларів, і становив 8,1 мільярда доларів.