МВФ порадив Україні провести приватизацію для боротьби з корупцією

15 Лютого 2018 19:52

У МВФ впевнені, що це поліпшить ситуацію з економікою і знизить корупцію

Керівник місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Рон ван Роден вважає приватизацію важливим інструментом для боротьби з корупцією.

Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради в четвер, 15 лютого , повідомляє прес-служба Ради.

“Саме зараз час починати продавати державні підприємства, що покращить ситуацію в економіці і з корупцією”, – заявив він.

Роден також відзначив, що створення Антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених Національного антикорупційного бюро (НАБУ), Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Відзначимо, що раніше МВФ оцінив втрати України від корупції у 2% внутрішнього валового продукту (ВВП).


Нагадаємо, що раніше у представництві МВФ в Україні підтвердили початок роботи в Києві команди. Планується, що вони будуть перебувати в Києві в період з 12 по 16 лютого.

Раніше глава МВФ Крістін Лагард повідомила, що фонд готовий продовжувати підтримку України у впровадженні реформ, і закликає їх прискорити.

Міжнародний валютний фонд нагадує, що ключовими умовами виділення траншу кредиту є ухвалення закону про Антикорупційний суд, а також виконання обіцянок щодо приведення цін на газ до ринкового рівня.

У кінці січня Київ виконав одну з умов перегляду – було ухвалено новий закон про приватизацію. Крім того, Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатуру Якова Смолія на посаду глави НБУ, яка фактично була вакантною з весни минулого року, коли нинішня глава Валерія Гонтарева подала у відставку. Також Порошенко заявив про готовність Кабміну привести ціни на газ до ринкових.

Україна і МВФ в березні 2015 року підписали меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна має проводити в межах програми EFF. Всього програмою передбачено отримання Україною близько $17 млрд, з яких вже виділено $7,7 млрд.

Джерело: biz.nv.ua