МВФ вимагає прискорити створення антикорупційного суду в Україні

19 Лютого 2018 21:22

І КУДИ ПОДІНЕШСЯ? 

Міжнародний валютний фонд наполягає на негайному розгляді Верховною Радою України законопроекту про антикорупційний суд. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

“Команда у складі кількох експертів МВФ відвідала Київ у період з 12 по 16 лютого для обговорення деяких технічних аспектів передбачених програмою реформ, окремо виділивши, зокрема, проект законодавства про антикорупційний суд. Зараз важливо, щоб влада України забезпечила невідкладний розгляд, у відповідності з парламентськими процедурами, законопроекту про антикорупційний суд”, – йдеться у заяві.

Люнгман також зазначив, що при розгляді зазначеного законопроекту парламент повинен врахувати всі поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність з передбаченими програмою (фінансування від МВФ-ред.) зобов’язаннями і рекомендаціями Венеціанської комісії Ради Європи.

Крім того, фонд наполягає на забезпеченні додаткового прогресу в інших відстрочених заходах, необхідних для досягнення поставлених програмою цілей, включаючи заходи в енергетичному і податково-бюджетному секторах.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що візьме під особливу опіку” законопроекти, рекомендовані Міжнародним валютним фондом.

Джерело: www.bukinfo.com.ua