У Чернівцях вартість проїзду може зрости

20 Лютого 2018 18:58

SeeLife

Чернівецька міська рада виграла суд проти перевізників, які оскаржували умови конкурсу на визначення перевізників громадського транспорту у Чернівцях.

Вконавчий комітет міської ради затвердив обов’язкові умови конкурсу, однією з яких є обладнання приладами GPS – моніторингу руху автобуса та дотримання його графіку. Також має бути забезпечений контроль технічного і санітарного   стану транспортних засобів перед виїздом на маршрут.

Міський голова Олексій Каспрук повідомляє про систему штрафів, яка діятиме у разі недотримання графіку руху.

«Cуд майже повністю підтримав позицію міської ради, але у договорі конкретно не прописано, які штрафи і за що накладають на перевізників. Інші умови, які висуваються до кандидатів,  суд визнанив правомірними, тож незабаром можна оголошувати новий конкурс за маршрути серед перевізників», –  каже мер.

За його словами, на сьогодні питання про підвищення тарифу не може обговорюється.

«Лише третина перевізників подала розрахунки згідно яких вираховується ціна на перевезення», – говорить Олексій Каспрук.

Як розповів у коментарі «Твоє місто. Чернівці» заступник голови асоціації перевізників Микола Альбота, найближчим часом тариф на проїзд може зрости суттєво.

«Я веду перемовини з перевізниками. Наразі обґрунтованою є ціна в шість гривень, але для такого перевізника як «Чернівці 2004», який курсує за 11 та 12 маршрутом, економічно-вигідним тарифом є сім гривень, в іншому випадку у підприємства наростатимуть борги», – каже Микола Альбота.

За його словами, підвищення тарифу слід очікувати вже цієї весни, адже ситуація наразі є критичною.

Христина Тимофійчук