Великі українські компанії задумалися про збільшення бюджетів на кіберзахист

20 Лютого 2018 18:22

 11% впевнені, що зможуть розпізнати складну кібератаку

Керівники департаментів інформаційної безпеки 75% великих компаній України заявили про необхідність збільшення у 2018 році видатків на кібербезпеку на 50% і більше.

Про це повідомляється у прес-релізі Ernst&Young Global Limited.

У дослідженні говориться, що 78% респондентів в Україні оцінюють ступінь зрілості процесу виявлення вразливостей у їх компаніях як дуже низьку або середню.

Старший менеджер відділу послуг в області управління інформаційними технологіями та ІТ-ризиками EY в Україні Дмитро Лазученков говорить, що більшість респондентів заявили, що мають програму визначення втручань і формалізовану політику захисту даних і лише 11% зовсім не мають програми контролю доступу або обмежуються неформальними заходами.

Також наголошується, що формалізована програма в області збору та аналізу інформації про кіберзагрози відсутня у 67% українських респондентів і лише 11% впевнені, що зможуть розпізнати складну кібератаку.

Слід зазначити, що понад 90% респондентів в усьому світі вважають необхідним збільшення бюджетів на кіберзахист в цьому.

Нагадаємо, що 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу Petya.A. Потужні хакерські атаки були також зафіксовані у 64 інших країнах. Однак, за даними розробників словацького антивіруса ESET, більше 75% атак вірусу Petya.A припали на Україну.

Хакерські атаки були націлені на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об’єктів транспорту, ряду банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет міністрів України.

Експерти назвали винуватцем зараження ПК програму ME Doc, використовуваної в бухгалтерії. Відносно співробітників ME Doc готується кримінальне провадження.

5 листопада 2017 року спеціальні агенти департаменту кіберполіції спільно з фахівцями СБУ та міської прокуратури, припинили другий етап кібератаки Petya.

Джерело: https://biz.nv.ua