Польща почала затримувати нелегально працюючих українців

21 Лютого 2018 12:20

В Польше начались проверки агентств по трудоустройству иностранцев

По всій Польщі Прикордонна служба республіки проводить перевірки підприємств на предмет нелегального працевлаштування іноземців. При цьому, найчастіше жертвами нечесних роботодавців стають громадяни України.

Про це повідомляє Радіо Польща.

Видання зазначає, що іноземці працюють без дійсних документів, іноді навіть без візи.

“Днями працівники Прикордонної служби провели перевірку агентства з працевлаштування в Гданську. Агентство нелегально працевлаштувало 134 іноземців, в тому числі 126 громадян України та 8 громадян Білорусі”, – повідомив речник морського командування Прикордонної служби капітан Анджей Юзьвяк.

При цьому санкції в такому випадку загрожують як нечесним власникам, так і незаконно найнятим працівникам. Власникам агентства загрожує штраф до 30 тис. злотих (близько 241 тис. грн за поточним курсом), а нелегально працевлаштовані українці і білоруси будуть змушені покинути територію Польщі.

У 2017 році Польща надала українцям 1,7 млн ​​тимчасових дозволів на роботу.

Відзначимо, що з початку 2018 року в Польщі змінилися умови оформлення сезонних працівників-іноземців. Заяви польських підприємців про намір доручити роботу іноземцю замінили платними дозволами на сезонні роботи, які не можуть тривати довше 9 місяців протягом календарного року, термін відраховується з дати в’їзду іноземця в Польщу. Дозвіл на роботу коштуватиме 30 злотих (близько 240 грн).

У 2017 році Польща надала українцям 1,7 млн ​​тимчасових дозволів на роботу.

Джерело: https://biz.nv.ua