«Кожен вихід на сцену – як маленька смерть»: Марія Яремчук пояснила, чому припиняє творчу діяльність

16 Травня 2018 10:05

«Кожен вихід на сцену - як маленька смерть»: Марія Яремчук пояснила, чому припиняє творчу діяльність

Відома українська співачка, уродженка Чернівців Марія Яремчук повідомила, що бере паузу у творчій діяльності.

Про те, чому вона хоче покинути сцену, артистка розповіла в ефірі хард-ток-шоу “DROZDOV” на телеканалі ZIK, пише molbuk.ua

За її словами, Яремчук нарешті зрозуміла саму себе і перестала бачити сенс у своїх піснях.

“Я все одно буду співати, але беру тайм-аут і закриваю проект “Марія Яремчук” свідомо, розуміючи тепер саму себе. Не бачу змісту співати ту музику, яку я співала, носити те ім’я, яке я носила і той багаж також. Це, мабуть, складно – лишати надбання, бо воно є, як би до нього не відносився. Я боялася, я цілий рік приймала рішення, воно не є імпульсивне”, – сказала співачка.

Марія також пояснила, що спонукало її піти на такий крок. Співачка зізналась, що бажання взяти перерву у творчій кар’єрі виникла на Балі під час зйомок кліпу на пісню “Ти в мені є”. За її словами, вона перестала відчувати задоволення під час виходу на сцену, як це було в дитинстві.

“Дуже довгий шлях, довжиною в півтора року, вже конкретного дискомфорту внутрішнього, коли я вдавалася до всілякого роду психоаналітиків, і ніхто мені нічого не міг сказати. Звісно, я психологічно здорова людина, але мені було важко виходити на сцену раз, у мене починались панічні атаки. Я не стидаюсь це сказати.

Я зрозуміла, що я не можу вийти, що кожен вихід на сцену – як маленька смерть, своя Голгофа: коли німіє тіло, тобі хочеться тікати. А тебе випирає на сцену, бо це прямий ефір, і взагалі, як людям в очі дивитись.

Та Марія Яремчук, яку ви бачили на екрані, це взагалі не та людина, якою я є в житті. Зараз я розумію, що це був етап відділення від великого ім’я мого батька. Повинна зразу пояснити, що я настільки пишаюся, чия я є дитина, в першу чергу тому, що мій тато був не просто виконавцем, він був особистістю, яка несла свідомо високе і світле в маси. Він був інструментом в руках Божих, він говорив від душі, з любов’ю”, – пояснила Яремчук.