«Що зміниться? Нічого!»: експерт прокоментував закон, який спрощує автоімпорт

23 Травня 2018 10:07

За новим Законом (Закон України “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів” – Прим. ред.) абсолютно легально можна буде ввезти авто без надання сертифіката на кордоні, а отримати його вже перед митним оформленням, тобто вже безпосередньо перед розмитненням. Це абсолютно логічно і дуже добре, що депутати усувають неточності в українському законодавстві, але сенсації в цьому немає.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Нагадаємо, прийняті зміни до Закону України “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів” скасовують вимогу до імпортерів надавати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам під час пропуску транспортних засобів на митну територію України. Після вступу Закону в силу такий сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу.

Зараз перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам здійснюється двічі: митницями ДФС під час митного оформлення та територіальними органами з надання сервісних послуг МВС при проведенні державної реєстрації.