Замість квитків — чеки: стало відомо, як працюватиме електронний квиток у чернівецьких тролейбусах

31 Травня 2018 11:00

Замість квитків — чеки: стало відомо, як працюватиме електронний квиток у чернівецьких тролейбусах

За два місяці у чернівецьких тролейбусах повинні з’явитися електронні квитки.

Як діятиме система електронного квитка molbuk.ua пояснив заступник міського голови Володимир Середюк. 

“Спочатку електронний квиток планували запровадити у тролейбусі №2. Тепер вирішили, що вони з’являться у всіх тролейбусах. Валідатори будуть використовувати лише кондуктори. Спеціально для цього тролейбусне депо отримає сто мобільних валідаторів”, – каже Володимир Середюк.

За словами посадовця, розрахунок буде здійснюватися за спеціальною схемою. Кондуктор матиме три картки — повної вартості проїзду, пільгової вартості проїзду для студентів та школярів і “нульового” проїзду для пенсіонерів та інших пільговиків. Людина дає гроші за певний вид проїзду, а кондуктор використовує необхідну картку. Валідатор друкує чек і кондуктор його видає пасажиру.

“Чи візьме пасажир квиток чи ні, але поїздка буде “офіційно” внесена. Також за квиток можна буде розрахуватися безконтактною банківською карткою, де є pay-pass. У такому разі теж друкується чек і видається пасажиру. Завдяки такій системі можна буде побачити всі поїздки у тролейбусі, час, місце, трафік”, – продовжує Володимир Середюк.

Сьогодні, 30 травня, міський голова Олексій Каспрук, голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, керівник групи інноваційних рішень СНД і Південно-Східної Європи Visa Євген Лісняк та член правління ГО “Агенція “Спільні зусилля” Олексій Попович підпишуть Меморандум  про реалізацію  проекту “Розумне та безпечне  місто Чернівці-2020”, який передбачає запуск упродовж трьох місяців електронного квитка в муніципальному електротранспорті  Чернівців.