Чернівчанин увійшов до складу української делегації, яка вирушить до Генеральної Асамблеї ООН

11 Червня 2018 09:07

5 червня у Києві відбулася фінальна частина конкурсу «Молодіжний делегат України до ООН», за результатами якого професійне журі обрало двох представників. Одним із них став аспірант кафедри Європейського права та порівняльного правознавства Віталій Яремчук.

Раніше він очолював молодіжні організації – Студентський парламент Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та об’єднання «Студентська рада Буковини», неодноразово перемагав у місцевих і всеукраїнських конкурсах, був учасником численних міжнародних програм. «Отримав чудову можливість бути представником України на найбільшій політичній арені світу. Конкуренція серед кандидатів була надзвичайно високою. Кожен успішний у своїй сфері, має практичні навички, яскраві здобутки не лише на всеукраїнському, а й міжнародному рівні. Щасливий, що в такій нелегкій боротьбі вдалося вибороти перемогу та привезти її до Чернівців,» – зазначив Віталій Яремчук.

Двоє переможців конкурсу увійдуть до складу української делегації до Генеральної Асамблеї ООН. Програма за ініціативи Фонду Богдана Гаврилишина засновано в жовтні 2014 року. Вона передбачає: участь у засіданнях Генеральної Асамблеї ООН та у Молодіжному форумі ЕКОСОР; сприяння розвитку програми на національному рівні; взаємодію з молоддю шляхом волонтерства та участі в молодіжних форумах, конференціях, фестивалях; зустрічі з основними зацікавленими сторонами та посадовими особами; розробку молодіжних цільових програм тощо.

Партнерами проведення конкурсу виступають: Фонд родини Богдана Гаврилишина, Міністерство молоді та спорту України, Міністерство закордонних справ України.