Чим зайняти дитину під час літніх канікул: на Буковині запрацювали 89 пришкільних та 68 мовних таборів

11 Червня 2018 09:09

Головне управління Держпродспоживслужби інформує, на поточний період в області розпочали роботу всього 164 заклади: 89 пришкільних табори, 68 мовних таборів (в т.ч. 4 з організацією харчування), 4 табори праці та відпочинку та 3 позаміські дитячі заклади оздоровлення – «Буковинка» Заставнівського району, «Лунка» та «Водограй» Сторожинецького району. В решту закладах тривають підготовчі роботи, відкриття яких заплановано на II – III декаду червня.

З початку проведення оздоровчої кампанії, фахівцями Держпродспоживслужби комісійно обстежено 11 позаміських закладів оздоровлення, 4 наметових та 85 пришкільних таборів.

За результатами проведених обстежень вживались заходи в межах компетенції щодо усунення виявлених порушень вимог санітарного законодавства.

Крім того, працівниками служби проведена санітарно – освітня робота з начальниками таборів, працівниками харчоблоку, медичними працівниками щодо дотримання санітарних вимог при організації харчування, умов зберігання харчових продуктів, дотримання технології приготування страв, особистої гігієни тощо.

Акцентована увага на особистій відповідальності керівників закладів за якість та безпеку харчування, попередження виникнення і розповсюдження інфекційних захворювань та харчових отруєнь.